Mobiltilpasset design

av Jørgen Aschjem

Begrepet responsivt design brukes hovedsaklig om nettsider som er designet og tilpasset ulike skjermformater. Smarttelefoner, lesebrett og dataskjermer har mange forskjellige størrelser, formater og oppløsning. Hensikten med responsiv nettside design er å lage optimaliserte visninger for alle disse ulike skjermene.

Smarttelefon utgjør stadig mer av internettbruken, og det stiller krav om å lage nettsider som også ser bra ut på mobil. Viste du at Facebook er den nettsiden nordmenn besøker mest og at mobilenheter brukes i over 80% av gangene vi besøker denne siden.

21. april 2015 endret Google algoritmene for rangering av nettsider som er mobilvennlige til å rangere mye høyere enn sider som ikke er mobilvennlige. Dette er dårlig nytt for ca 80% av alle eiere av nettsider som ikke tilfredstiller disse kravene – de risikerer å miste synlighet, få færre kunder, kanskje uten å være klar over hvorfor. Les saken her...

Mobiltilpasset design brukes for at hjemmesiden skal vises optimalt på alle plattformer. For eks: PC, Mac, Bærbar pc, iPhone, iPad, Android og Surface.

Det er ikke lenger nok å bare tilpasse hjemmesiden din vanlige nettleser som Internet Eksplorer, safari, chrome, og firefox. Man må også tilpasse hjemmesiden de ulike skjermstørrelsene som finnes og fjerne irrelevant informasjon på små skjermer slik at brukeren av nettstedet ikke må forstørre og dra rundt på nettsiden for å finne riktig informasjon.

Her kan du også teste om siden din er mobilvennlig.

Mesteparten av trafikken på nettstedet ditt kan komme fra mobile enheter og nettbrett. Det å utelukke et mobiltilpasset design på hjemmesiden kan i verste fall resultere i at du mister et salg eller at kundene ikke finner informasjonen de leter etter. Ved å bruke et mobiltilpasset design, kan du øke konventeringen på nettsiden din ved å gi brukeren din relevant informasjon i et format som er lett leselig og lett tilgjengelig.

Er din hjemmeside klar for oppdateringen? Her er google testen hvor du kan teste hvor mobilvennlig hjemmesiden din er. Når testen er gjennomført vil du motta eventuelle tips til hva du bør gjøre for å stå bedre rustet til den nye hverdagen. 

All erfaring tilsier at det å være fremtidsrettet lønner seg og mobilbruken er økende når det gjelder søk etter produkter og tjenester. Derfor leverer De5ign kun mobiltilpassede løsninger.

Hvorfor bør nettsiden være responsiv? 
Lager bedriften responsive sider og er løsningen tilpasset Googlekrav?