App for Norges Seilforbund

av Jørgen Aschjem

Appen heter "Hold Havet Rent" er laget for seilforeninger og deres medlemmer i hele Norge. Den er utviklet med støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og er en del av miljøarbeidet Norges Seilforbund gjør i samarbeid med alle sine 118 foreninger over hele landet.

- Det er dessverre slik at det flyter altfor mye plastikk og søppel rundt om på havet. Det ser vi som seiler hver eneste dag. Med den nye appen "Hold Havet Rent" skal seilerne registrere alle funnene de gjør slik at vi får oversikt over hvor og hva slags søppel som finnes, sier Jon Amtrup, turseiler og ansvarlig for prosjektet i Norges Seilforbund.

Appen skal stimulere miljøbevisste seilere til å plukke enda mer søppel når de seiler og ligger for anker ved øyer som bare er tilgjengelig med båt. Seileren registrer hva slags søppel de finner rett i appen, og kan dele funnene sine og aksjoner i sosiale medier. I tillegg så kan foreninger og deres medlemmer utfordre hverandre i å plukke mest mulig søppel i løpet av en sesong. NSF kommer til å sette opp premier som går til den foreningen og den seileren som har plukket mest søppel i løpet av sesongen 2017.

- Marin forsøpling er et av verdens store miljøproblemer og et av de mest synlige. Plast går inn i næringskjeden og skaper store lidelser og død blant fugler, fisk og andre dyr som lever i og ved havet. Vi kan plukke det opp, men det kreves kraftigere internasjonale tiltak av politikerne og industrien for å forhindre at det havner i sjøen, sier Amtrup.

Søppelet som registreres av seilere blir delt med Hold Norge Rent, som NSF er medlem av, og blir dermed med i et nasjonalt og internasjonalt registreringsarbeid om marin forsøpling.

Appen finnes både som IOS og Android versjon, den er gratis og kan lastes ned av alle som vil.

Du kan lese mer om NSF engasjement mot marin forsøpling i denne kronikken i Nye Meninger/Dagsavisen.

Appen er designet av Jørgen Aschjem i De5ign og utviklere i India har bistått med utvikling.

Legg inn dine kommentarer

Kommentarer

  • Ingen kommentarer funnet